Átemelők kivitelezése

Közel egy évtizede vállaljuk szennyvíz- és csapadékvíz-átemelők teljes körű kivitelezését, illetve felújítását, amely magában foglalja mind az építészeti, mind a gépészeti munkákat.

Építészeti munkák

Az átemelők előre gyártott vasbeton vagy polipropilén elemekből készülnek. A közterületi műanyag átemelők a leggyakrabban polipropilénből készülnek. Ez a műanyag hosszútávon ellenáll a korrozív gőzöknek, gázoknak, amelyek a beton átemelőket a megfelelő kiképzés nélkül porózussá teszi. Ezért szükséges a beton átemelők belső felületét már a gyártás során műgyanta bevonattal ellátni, illetve utólagos felületkezeléssel is megelőzhető említett folyamat.

A műanyag átemelőket felúszás elleni talppal látjuk el, amely megakadályozza, hogy a műtárgy a talajvíz hatására elmozduljon.

Az üledékesedés elkerülése érdekében az átemelők kúpos fenékkialakítással (ún. zsomp kivitelűre) készülnek.

Az átemelők lakatos szerkezetei (keretek, lebúvók, kezelőnyílások bordáslemez fedlapja, szellőző, létra) KO vagy horganyzott anyagúak.

A mérőaknát célszerű - a szükséges mérőszakaszok betartása mellett - a szerelvényakna mellett kialakítani.

Megrendelői igény alapján elvégezzük a durva, vagy akár a teljes tereprendezési munkákat, illetve a műtárgyak szakszerű, tartós és biztonságos elkerítését is.

Gépészeti munkák

A műanyag és beton átemelők gépészeti kialakítása teljes mértékben megegyezik egymással, a következő szerelvények kerülnek beépítésre: tolózár, golyós visszacsapó szelep, talpas könyök, vezetőcső, nyomócső, a kivitelezéstől függően gumikompenzátor, nadrágidom.

A gépészeti csőszerelések KO33 minőségű acél vagy KPE csőből, a szivattyúk csatlakozásának megfelelő méretben készülnek. A rozsdamentes vezetőcsövek segítségével a szivattyúkat könnyen ki- és beemelhetőek, a nyomócsövek esetében a KPE kivitelt ajánljuk, amellyel a korrózió okozta problémák elkerülhetőek.

A gravitációs cső átvezetése rugalmasan megoldható egy peremes gumigyűrű segítségével történik.

Szennyvízmennyiség-mérési igény esetén indukciós áramlásmérő beépítését javasoljuk. Az általunk ajánlott SIEMENS típus a szennyvíztisztító telep egyenletes terhelése érdekében vezérelni tudja a végátemelőkbe épített szivattyúkat a frekvenciaváltó közbeiktatásával.

*: kötelező mezőAjánlatkérés

Facebook