Villamos vezérlőszekrények

Az átemelők korrózióálló acélból készült villamos elosztója a villamos és irányítástechnikai berendezések védelme érdekében temperált, átszellőzetett, az átemelő légterétől teljesen elzárt.

A kapcsolószekrény teljesen integrált az irányítástechnikával, szerkezetileg egy egységet képeznek.

Az átemelőkben a szivattyúk működtetése úszókapcsolók, hidrosztatikus szinttávadó vagy ultrahangos szintérzékelő jele alapján történik. A diszkrét szintkapcsolók vészminimum és vészmaximum biztonsági funkciókat töltenek be.

Az állapotjelzéseket a PLC dolgozza fel azt vizsgálva, hogy az üzem biztosításához szükséges feltételek rendelkezésre állnak-e. Kezelői beavatkozást igénylő esetekben hibajelzést ad.

A PLC-t áramkimaradások ellen akkumulátoros, hőmérséklet-kompenzált töltést biztosító szünetmentes áramforrás védi, amely az irányítástechnikai rendszer felé kiegészítő jelzéseket bocsát (betáp feszültség hiány, akkumélykisülés, hőmérséklet-érzékelő szakadás).

A vezérlőegység folyamatosan képes figyelni a vezérléshez szükséges állapotjelzéseket, a motorok hővédelmének állapotát. Amennyiben valamelyik motor elektronikus termikus védelme vagy zárlatvédelme leold, – mivel ez a PLC-ben jelzésként megjelenik – ez az esemény regisztrálásra kerül, és figyelmeztető jelzést generál a kezelő számára. Minden mágneskapcsoló segédérintkezőjén keresztül jelzést küld a PLC felé abban az esetben, ha a mágneskapcsoló meghúzott állapotban van. Ha ez a jelzés vezérlés esetén nem jelenik meg, akkor a vezérlőegység hibaüzenetet hoz létre. A szintmérés, illetve a szintkapcsolók működésének ellenőrzésére azonos elvű hibakezelés valósítható meg.

*: kötelező mezőAjánlatkérés

Facebook