Rólunk

ISMERJE MEG A HÍRÖS MESTERT

Küldetésünknek tekintjük Földünk vízkészletének megóvását ezért nap mint nap azon dolgozunk, hogy megkönnyítsük az ipari szereplők, víziközmű szolgáltatók munkáját és segítsük a víz-és szennyvíztisztító telepek zavartalan működését.

Fejlesztjük és automatizáljuk a kutakat és a vízellátó rendszereket. Mindez azért, hogy optimális legyen a vízfelhasználás és javuljon a lakossági vízellátás minősége.

Ahhoz, hogy komplex, kulcsrakész megoldásokat tudjunk biztosítani a tervezéstől a kivitelezésig, elengedhetetlen, hogy a nagy képet lássuk és ne csak egy-egy részfeladatra koncentráljunk. Ezért minden elvégzett munkát és lezárt projektet utógondozunk, a garanciális időszak alatt pedig folyamatosan nyomon követjük az általunk kivitelezett létesítmények, rendszerek állapotát.

Második generációs családi vállalkozás vagyunk, ahol a vezetők is szervesen részt vesznek a cég napi működésében, átadva tudásukat és tapasztalataikat a kollégáknak.

A Hírös Mester egy kreatív, összetartó csapat. Kiemelten figyelünk egymásra. Törekszünk arra, hogy mindenki kellemesen, otthonosan érezze magát nálunk és figyelünk az egyéni igényekre is. Szeretünk folyamatosan tanulni, egyre jobbá és jobbá válni. Fontosnak tartjuk, hogy napra készek legyünk a szakmánkat érintő újdonságokkal, ezért kollégáinknak különböző tréningeket biztosítunk. De partnerek vagyunk a továbbfejlődésükben is, legyen az akár a tevékenységi körünkbe kamatoztatható felsőoktatási képzés, ahol 100%-ban támogatjuk a diploma megszerzésében.

Fejlődésünk lépésről lépésre

1999
2002
2006
2007
2011
2012
2013
2019
Az alapítás
1999 - Az alapítás „Mindig is érdekeltek a műszaki dolgok, érteni akartam, hogy mi hogyan működik. A katonaság kötelékében, az MH légijármű javítóüzemben „fegyveresként” megtanultam, hogyan kell precízen, határidőre és hibamentesen teljesíteni. Ezt a hozzáadott értéket vittem tovább a BÁCSVÍZ Zrt. berkeibe, ahol először találkoztam ipari méretű szivattyúkkal és részt vettem szennyvíz-tisztítómű üzemeltetésében is. Valahogy így kezdődött az érdeklődés a vízipar iránt, amiből aztán 1999-re egy Kft. lett, Hírös Mester néven. Egész egyszerűen azért, mert olyat akartam alkotni, amire büszke lehetek és az emberek is elismerik a munkám.” - Id. Bene Zoltán, alapító.
Hozzuk, visszük, cseréljük
2002 - Hozzuk, visszük, cseréljük Felismertük, hogy a szivattyú javítás során az ügyfeleinknek teljes körű szolgáltatásra van szükségük a hatékony működéshez ami szükségszerűvé tette, hogy szállítsuk, ki-és beépítsük a szivattyút, illetve biztosítsuk hozzá a kopó alkatrészeket. Gazdaságtalan javítás esetén pedig segítsünk kiválasztani az új szivattyút. Szerencsére a szivattyú javításokkal az alkatrész ismeretünk is párhuzamosan növekedett, így szinte természetes úton kialakult a kereskedelmi szolgáltatásunk. Emellett folyamatosan megismertük, hogy milyen a különböző területek szennyvíz kultúrája, így a cserélendő szivattyú kiválasztásához szükséges pontos műszaki háttértámogatást is meg tudtuk adni. Onnantól kezdve csak úgy hoztuk, vittük és cseréltük a szivattyúkat.
Biztonságot nyújtó vezérlő szekrények
2006 - Biztonságot nyújtó vezérlő szekrények A biztonságos működtetésnek alapvető feltétele, hogy megfelelő védelmet nyújtó rendszer szolgálja ki a szivattyút. Egy javítás utáni garancián belüli probléma nem feltétlen a javításból, annál inkább a nem megfelelő szivattyú vezérlésből vagy a szivattyú védelem hiányából következik. Partnereink végül is jogosan várták el tőlünk, hogy teljes körű szolgáltatást nyújtsunk a szivattyú üzemeltetésben. Azért beleástuk magunkat az egyedi gyártású gyenge-és erősáramú vezérlő szekrények gyártásába, majd jött a PLC és SCADA rendszerek tervezése és kivitelezése. A bővülésnek köszönhetően komplexebb szolgáltatást tudtunk nyújtani, de az is igaz, hogy egy hatalmas kihívást is hozott nekünk.
Gépészeti felújítással is foglalkoztok? Most már igen!
2007 - Gépészeti felújítással is foglalkoztok? Most már igen! A kezdeti, csak szivattyúk javítására megálmodott Hírös Mester egészen kibővítette a palettát. Nagyon sok kihívást és fejtörést okozott, de mindvégig élveztük, hogy fejlődünk és láttuk, ezt ügyfeleink is elismerik. Az újabb ugrás akkor következett, amikor a szivattyúk periféria elemeit is bevontuk a hatáskörünkbe, kifejezetten azokat, amelyek a használatból adódóan időnként cserére szorultak. Például a fedlapok, nyomócsövek, vezetőcsövek, felső vezető csőtartók, talpas könyökök, szerelvények. Ahhoz, hogy gazdaságosan és egyedi igényeket kielégítve tudjunk prezentálni, saját szén-és rozsdamentes lakatos műhelyt is létrehoztunk. Nem csak nedvesaknás, de száraz beépítésű szivattyúkhoz is elkezdtünk gyártani gépészeti elemeket.
Átemelő műtárgy süllyesztése, saját kezűleg
2011 - Átemelő műtárgy süllyesztése, saját kezűleg Néhány nagyobb volumenű projekt után, egyre jobban azt éreztük, hogy fel tudnánk nőni a feladathoz és mi magunk is képesek lennénk menedzselni egy komplett átemelő műtárgy süllyesztést. Szerencsére több országos kivitelezésben is lehetőséget kaptunk. A Környezet és Energia Operatív Program majd a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretén belüli beruházásoknak köszönhetően alvállalkozó bevonása nélkül, saját munkagéppel kezdünk el átemelő műtárgyakat süllyeszteni. Így nem kellett aggódnunk az akadozó rendelkezésre állástól és a saját üzletfilozófiák szerint haladhattunk tovább.
Kinőttük magunkat
2012 - Kinőttük magunkat Ez idáig egy 60 nm-es műhelyből szolgáltuk ki a megrendelőinket, akik egyre nagyobb és összetettebb megbízásokkal álltak elénk. Nagyon gyorsan azt éreztük, hogy a szeretett kis bázisunk kevésnek bizonyul és gyakorlatilag útban vagyunk saját magunknak. Megérett az idő arra, hogy bővítsünk, így megépült az új szivattyújavító kézműipari szerviz csarnok. Nagyon büszkék voltunk rá. A bővülés magával hozta az új, professzionális eszközök beszerzését és számos munkafolyamat automatizálását is - főleg, hogy már volt is helyünk hová tenni a modern gépeket. Amit előtte kézi erővel voltunk kénytelenek elvégezni, azt most már tudtunk standardizálni. Ennek eredményeképp egységnyi idő alatt gyorsabban, de ugyanolyan minőségben tudtuk elvégezni a ránk bízott feladatot.
Hogy keveredtünk a szennyvíztisztítás területére?
2013 - Hogy keveredtünk a szennyvíztisztítás területére? A növekedéssel a problémák is sűrűsödtek. Észrevettük, hogy bizonyos szivattyúknál a javítás után túl hamar kopnak el az alkatrészek vagy lesznek működésképtelenek a gépek. Nem hagyhattuk annyiban a dolgot, így kértük az üzemeltetőt, hogy közösen vizsgáljuk meg mi lehet a hiba oka. Legtöbb esetben a szennyvíz előszűrésének nem megfelelő minősége okozta a szivattyúk idő előtti kopását. Mivel a szivattyú javításokkal meg voltak elégedve partnereink, ránk bízták egy-egy ilyen berendezés generál felújítását is.
Nyomvonalas munkákat is elkezdtünk vállalni
2019 - Nyomvonalas munkákat is elkezdtünk vállalni Az átemelő műtárgyak építésével belefutottunk egy nehézségbe. A kivitelezésünket erősen hátráltatta az, hogy valamilyen akadály miatt állandóan meg kellett állítani a munkafolyamatainkat. Ezért döntöttünk amellett, hogy a műtárgy építéséhez tartozó rövidebb vonalas szakaszok kivitelezését saját munkagépekkel  oldjuk meg. Ennek köszönhetően mi is és az adott projektben részt vevő társ vállalkozók is gördülékenyebben tudták végezni a munkájukat. Ami természetesen a megrendelőink érdekében történik, hogy hatékony, minőségi és gyors munkát végezhessünk.

Mi jellemzi a munkánkat?

 • Üzemeltetői szemlélet

  Az üzemeltetés oldaláról indulunk ki. A mindennapok tapasztalatát hangoljuk össze a tervezői, műszaki elvárásokkal.

 • Hiszünk az alapos előkészítésben

  Ajánlatadás előtt mindig személyes bejárást tartunk, hogy meggyőződjünk arról: teljes körű szolgáltatást tudunk biztosítani.

 • Ha már csináljuk, csináljuk jól

  Szeretünk nyugodtan aludni, ezért mindig a legjobb minőségű technológiai megoldásokra törekszünk.

 • Szívvel, lélekkel dolgozunk

  Hiszünk az élő szó erejében, ezért nagy hangsúlyt fektetünk a személyes, jó kapcsolatok kialakítására, ápolására.

A Hírös csapatunk

 • ifj. Bene Zoltán ügyvezető igazgató
 • id. Bene Zoltán stratégiai igazgató
 • Kis Sándor Flórián műszaki igazgató
 • Maróti Tamás irányítástechnikai igazgató
 • Lóczi Balázs szervizvezető

Csatlakozna csapatunkhoz?

Pályázati logó