Érintés-és villámvédelem

Az érintés-és villámvédelmi kivitelezéseket a szabvány és a hatályos jogszabályok szerint végezzük. Alapesetben ilyenkor a norma szertini villámvédelmi jegyzőkönyv készül. Szükség esetén azonban a nem norma szerinti felülvizsgálatokat is elvégezzük és jegyzőkönyvezzük.

A mérést és a felülvizsgálatot is saját erőforrásból oldjuk meg, ami nem csak az üzemépületeknél, hanem a napelem telepeknél is egyre fontosabbá vált. Éppen ezért a Jegyzőkönyves mérés nálunk kiterjed a szigetelési ellenállás, a hurok impedancia és az RCD vizsgálatra is. A villámvédelmi és érintésvédelmi első üzembe helyezési jegyzőkönyvet pedig egyszerre is ki tudjuk állítani.

A műszeres mérési feladatokhoz többféle műszer is rendelkezésünkre áll. Hogy melyiket használjuk, azt mindig az adott feladat határozza meg. Az egyszerűbb ingatlanokon, bérleményeken túl, nagyobb irodákban, munkahelyeken is folytatunk méréseket. Közintézményeknél például az időszakos ÉV felülvizsgálatokat 3-6 évente végezzünk, amelyet egyébként jogszabály ír elő.

Sokan nem tudják, de egy egyszerű ingatlan albérleti szerződésnek is kötelező ilyen mellékletet tartalmaznia. Tehát minden albérletbe költözéskor újra le kell mérni az ingatlant, függetlenül a 6 éves besorolástól.

A munkahelyeken is szükséges az időszakos felülvizsgálat. A mérési pontok száma és a munkavégzési lehetőségek alapján konkrét árajánlatot tudunk készíteni. Kiemelten figyelünk arra, hogy zavartalan maradjon a működés a mérés ideje alatt. Azokban az üzemegységekben, ahol a mérés mégis korlátozná vagy lehetetlenné tenné a munkavégzést, ott eltérő időszakra ütemezzük a felülvizsgálatot, legyen az éjszakai, hétvégi vagy ünnepnapi időszak.

Hogyan megy ez nálunk?

 • Felmérés és árajánlat

  Meglévő rendszer esetén helyszíni bejárást tartunk, majd árajánlatot adunk. Új építés esetén részletes kiviteli tervet is készítünk.

 • Kivitelezési munkálatok

  Elvégezzük a vizsgálatokat és feltárjuk az esetleges hibákat, amit folyamatosan dokumentálunk.

 • Átadás, üzembe helyezés

  Átadjuk a jegyzőkönyvet papír és elektronikus formában, mely tartalmazza az összes vizsgálati pontot és azok eredményeit.

Érdekli szolgáltatásunk?

  Mi azon leszünk, hogy segítsünk!

  Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot! Kollégáink pedig mihamarabb felkeresik Önt a megadott elérhetőségein keresztül.

  Hírös esettanulmányok

  NÉZZE MEG EGY-EGY KIEMELT MUNKÁNKAT
  Pályázati logó