Felületkezelés, korrózióvédelem

A szivattyúzás területén számtalan alkalmazási terület létezik, melyek szinte mindegyikére igaz, hogy a közegtovábbításért felelős alkatrészek agresszív és/vagy abrazív hatásoknak vannak kitéve. Speciális felületkezelési eljárások alkalmazásával ezek, a főként a járókerekeket és szivattyú házakat terhelő direkt hatások jó hatékonysággal csökkenthetők.

A tiszta kútvíz is tartalmaz a forgó alkatrészeket erodáló finom hordalékot, kiülepedésre hajlamos összetevőket. Nem is beszélve az eleve erősen savas vagy lúgos, illetve abrazív közegekről. Éppen ezért fontos és megkerülhetetlen a szivattyú alkatrészek felületkezelése.

A felületkezelés előnyei

Kétkomponensű, a felhasználási területhez megválasztott töltettel bíró felületkezelő anyagok használatával számos előny érhető el.

 • Az alkalmazás során első számú szempont a maró vagy koptató hatás csökkentése, így az agresszív közegnek kitett alkatrészek élettartama jelentősen növelhető.
 • Járulékos haszon, hogy a felületkezelt alkatrészek áramlási viszonyai javulnak az eredeti felület képességeihez viszonyítva, magyarul kisebb súrlódási veszteség mellett üzemel a berendezés.
 • Élettartam növekedés mellett az üzemeltetés költségeire is pozitív hatást gyakorol.

Ezek alapján sok esetben nem csak a feljavított berendezések alkatrészeinek felületkezelésére alkalmazható eredményesen, de új szivattyúk beépítése előtt is hasznos lehet az erős igénybevételnek kitett járókerekek, szivattyú házak felületkezelése.

 • Felmérés és árajánlat

  Megvizsgáljuk az alkatrész üzemi körülményeit és teszünk egy árajánlatot a felületkezelésre.

 • Kivitelezési munkálatok

  Elkészítjük a szükséges felületkezelési műveletet a megfelelő technológia használatával.

 • Átadás, üzembe helyezés

  Az elvégzett feladatot készre jelentjük és amennyiben szükséges be is építjük.

Érdekli szolgáltatásunk?

  Mi azon leszünk, hogy segítsünk!

  Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot! Kollégáink pedig mihamarabb felkeresik Önt a megadott elérhetőségein keresztül.

  Hírös esettanulmányok

  NÉZZE MEG EGY-EGY KIEMELT MUNKÁNKAT
  Pályázati logó